Mięso pokroić w grubsze plastry. Plastry ułożyć na twardej macie, przykryć folią i postukać tłuczkiem.
Posolić i posypać mięso czarnym pieprzem z obu stron i rozetrzeć w dłoniach. Cebulę kroimy w grubsze krążki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każde dwa plasterki cebuli połóż plasterek mięsa. Mięso natrzeć musztardą.
Następnie na plastry mięsa układamy pomidora pokrojonego w kółka. Zmiażdż czosnek do małej miski i natrzyj nim pomidory.
Pomidory solimy. Drobno zetrzyj umyte i obrane ziemniaki.
Wyciskamy płyn z ziemniaków i nakładamy go na pomidory. Na wierzchu rozsmarować majonez.
Przykryj blachę zwilżonym papierem do pieczenia i folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180°C.
Po upływie tego czasu zdejmij papier i folię. Wierzch posyp startym serem.
Umieść tacę w piekarniku. Pieczemy jeszcze 10 minut w temperaturze 180°C. Mięso podajemy z posiekaną natką pietruszki.