Jest to idealny przepis na Wielkanoc. Szybko i pysznie. Wystarczy ubić mleko skondensowane z orzechami włoskimi. Efekt Cię mile zaskoczy.

Do głębokiej patelni wlej całą puszkę skondensowanego mleka.

Następnie dodaj białą czekoladę. Całość gotuj chwilę na małym ogniu, ciągle mieszając.

Do masy przełóż żurawinę lub wiśnie oraz orzechy włoskie. W przypadku, gdy masz swoje ulubione suszone owoce możesz zmienić je, nie muszą być dokładnie te z podanego przepisu.

Całość ciągle mieszaj i gotuj przez około 5 minut. Użyj papieru do pieczenia i rozwiń go na stole lub blacie. Wyłóż mieszankę na papier, aby przestygła.

Po chwili z otrzymanej masy uformuj roladę.  Odstaw do zastygnięcia na około 2 godziny.

Przygotowany deser przechowuj w warunkach chłodniczych.  Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!