Bardzo smaczne, lekkie ciasto, które zasmakuje Twoim bliskim. Skorzystaj z tego przepisu jeżeli masz mało czasu na zrobienie deseru. Będzie on idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy.
Z podanych składników przygotuj ciasto, następnie podziel je na dwie równe części. Do jednej z nich dodaj kakao i dokładnie wymieszaj.
Wszystkie składniki odpowiednio wcześniej wyjmij z lodówki tak by były w temperaturze pokojowej. Ubij jajka z dodatkiem cukru i śmietany do uzyskania puszystej masy. W osobnej misce wymieszaj mąkę z dodatkiem sody po czym przesiej do masy jajeczno śmietanowej. Połowę ciasta wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz przez ok. 30 minut. To samo zrób z drugą częścią ciasta z dodatkiem kakao. Oba ciasta pozostaw do ostygnięcia i każde z nich przetnij w poprzek uzyskując cztery kawałki. Ubij śmietanę 30% z dodatkiem cukru pudru w celu uzyskania kremu.