Królowa śniegu – pyszna roladka śmietankowa – 30 minut i gotowa. Mistrzowski przepis

Królowa śniegu to pyszna, prosta i szybka rolada biszkoptowa z serkiem śmietankowym, dzięki któremu zadowoli każdego smakosza słodkich wypieków.

Do przygotowania królowej śniegu będą nam potrzebne następujące składniki:

  • jajka – 4 sztuki,
  • gorąca woda – 4 łyżki,
  • cukier – 120 gram
  • mąka pszenna – 70 gram,
  • mąka ziemniaczana – 50 gram,
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka,
  • serek twarogowy – 200 gram,
  • śmietana 30% – 100 gram,
  • masło – 100 gram,
  • mleko skondensowane – 5 łyżek

Przygotowanie zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 180 stopni. Następnie do miski wsypujemy dwa rodzaje mąki i proszek do pieczenia, wszystko razem mieszamy.

error: Treść zabezpieczona !!