Lodowy tort: Każdy szuka przepisu, który rozpływa się w ustach.

Przygotuj najsmaczniejsze ciasto, jakie kiedykolwiek jadłaś w domu. Zaskocz swoich gości. Przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu, a jego pyszny i delikatny smak mile Cię zaskoczy.

Niesamowicie anielskie delikatne ciasto, które smakuje jak lody.

Składniki:

Na krem:

  • 6 żółtek
  • 150 g cukru pudru
  • 10 g cukru waniliowego
  • 200 ml mleka
  • 20 g mąki pszennej

Na ciasto:

  • 6 białek
  • szczypta soli
  • 40 g cukru pudru
  • 40 g cukru pudru
  • sok z 1/2 cytryny
  • 80 g mąki pszennej
  • 100 g masła

Do dekoracji:

  • 80 g białej czekolady
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Na początek rozdzielamy żółtka od białek. Do garnka z żółtkami dodaj cukier, cukier waniliowy. Ubij trzepaczką.

Następnie do mieszanki dodać mleko, ubić, dodać mąkę i ubić. Gotuj miksturę w rondlu na średnim ogniu, ciągle mieszając. Gotujemy do uzyskania gęstej śmietany.

Przykryj garnek folią i pozwól miksturze ostygnąć. Do miski z białkami dodaj sól i sok z cytryny. Stale ubijając mikserem, stopniowo dodajemy cukier granulowany i cukier puder.

Ubij miksturę na krem ​​i mieszając przesiej stopniowo mąkę. Wlej śmietankę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wymieszać w szpikulcu i wstawić do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut w temperaturze 170°C.

Po upieczeniu pokrój ciasto poziomo na dwie części. W misji ubijamy zmiękczone masło, stopniowo dodajemy schłodzoną śmietankę, ubijamy. Włóż do torebki na ciasto.

Za pomocą torebki stopniowo nakładamy krem ​​na ciasto, następnie składamy go i rozprowadzamy na całej powierzchni. Wierzch ciasta posyp startą czekoladą, nałóż wiórki kokosowe na boki i podawaj. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!