Przygotujemy wysterylizowane słoiki i przystąpimy do obróbki mięsa. Mięso kroimy do takich rozmiarów, aby zmieściło się w naszych słoikach.
Przygotuj teraz marynatę. Możemy użyć 40 g soli morskiej lub 25-30 g soli kuchennej. Do soli dodać czarny pieprz, majeranek i zmiażdżony czosnek. Wszystko dokładnie wymieszaj i tą mieszanką obtocz pokrojone mięso ze wszystkich stron.
Przykryj miskę z mięsem i przechowuj w lodówce przez 2 dni. Po tym czasie mięso wkładamy do słoików i zakręcamy. Połóż bawełniany ręcznik na dnie dużego garnka. Na nim kładziemy przygotowane słoiki i zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoika.
Przykryj pokrywką i gotuj przez 2 godziny od momentu zagotowania wody. Po dwóch godzinach wyłącz piec. Pozostaw garnek na kuchence przykryty pokrywką, aż całkowicie ostygnie. Mięso w lodówce pozostaje świeże przez około 1 miesiąc.