W kilka minut powstaje wyjątkowo smaczny obiad – Wystarczy położyć ser na mielone i zawinąć w papier: Wszyscy chwalą, więc dzielę się przepisem

Rolki mielone z serem

Aby przygotować rolki mielone niezbędne są następujące składniki:

  • 500 g zmielonej wieprzowiny,
  • dwie łyżki stołowe bułki tartej,
  • 1/2 małej łyżeczki czarnego pieprzu mielonego,
  • 90 g startego sera żółtego,
  • 4 duże ziemniaki,
  • olej roślinny,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

W pierwszej kolejności mięso mielone należy przełożyć do sporej miski. Następnie dopraw mięso z solą i ulubionymi przyprawami oraz dodaj dwie łyżeczki bułki tartej.

Wszystko razem porządnie wymieszaj. Następnie do miski z mięsem wbij dwa jajka i całość ponownie dokładnie wymieszaj.

Kolejno przygotuj naczynie żaroodporne. Wyłóż je papierem do pieczenia tak aby papier wystawał z dwóch stron.

Następnie w żaroodpornej formie wyłożonej papierem należy wyłożyć i równomiernie rozprowadzić mięso. Gdy mięso jest w naczyniu pośrodku należy zrobić podłużny dołek i wsypać w niego starty ser żółty.

Za pomocą wystających brzegów papieru do pieczenia należy uformować roladę. Zawinięte mięso w papier wyjmij z naczynia, a następnie całe naczynie należy wysmarować olejem roślinnym.

Następnie obierze, umyj i pokrój w kostkę ziemniaki. Następnie przesyp ziemniaki do naoliwionego naczynia żaroodpornego i równą je rozprowadź.

Na ziemniaki połóż roladę z mięsa mielonego nie wyciągając jej z papieru do pieczenia.

Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 35 minut.

error: Treść zabezpieczona !!