To mięso marynowane z cebulą jest lepsze niż jakakolwiek kiełbasa – smak mile zaskoczył mnie i gości

Mięso wieprzowe z reguły poddajemy obróbce termicznej smażąc je lub przygotowując w piekarniku. Okazuje się jednak, że równie świetnie smakuje po gotowaniu!

Należy jednak zachować odpowiedni proces przyrządzania, a co najważniejsze, zamarynować mięso w intensywnej, pełnej smaku oraz zapachów marynacie. To ona sprawia, że to mięso smakuje tak wspaniale. Zapoznaj się z przepisem, który skradł serca mojej rodziny i przyjaciółek.

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 3 cebule
  • liście laurowe
  • pieprz w ziarnach
  • pieprz mielony
  • goździki
  • kolendra
  • chili
  • cukier
  • ocet balsamiczny
  • papryka chili
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • ostra papryka
  • majeranek
  • pęczek pietruszki
  • sok z cytryny
  • 50 ml wody

Jak widzisz, przepis zakłada mnóstwo przypraw. Zadbaj, by były świeże – to one stanowią podstawę marynaty mięsa!

Przygotowanie:

Mięso po oczyszczeniu przełóż do garnka z wrzącą wodą (mięso powinno być przykryte). Dodaj do tego obraną cebulę, kilka ziaren pieprzu czarnego, 3 goździki oraz 2-3 liście laurowe.

error: Treść zabezpieczona !!