Są bardzo delikatne, soczyste i rozpływają się w ustach. Można je podawać na obiad z gotowanymi ziemniakami, frytkami, ryżem, a także z warzywami czy chrupiącą sałatą.
Zmiel w maszynce mięso kurczaka (chyba, że już udało Ci się kupić takie w sklepie). Zmiel również cebulę i wrzuć do mięsa. Dodaj sól, pieprz i resztę przypraw. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
W celu przygotowania ciasta należy wbić do miski dwa jajka, dodać sok z cytryny, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodajemy 2 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki kukurydzianej, szczyptę proszku do pieczenia i ¼ szklanki wody.
Z mięsa mielonego robimy placki. Na środku każdego z nich umieszczamy kawałek zimnego masła, który wcześniej obtaczamy w koperku i serze. Z placka formujemy kotlety w taki sposób, aby zamknąć masło w środku. Kotlety obtocz najpierw w pozostałej mące pszennej i następnie w cieście.