Tradycyjna receptura z tajemniczym składnikiem, który zapewni naleśnikom elastyczność i wytrzymałość. W konsekwencji czego nadzienie z nich nie wypłynie. Przepis.

Na samym początku należy bardzo dokładnie ubić jajka. Trzeba dodać do tego cukier waniliowy, cukier razem ze szczyptą soli. Następnie należy dodać do tego olej oraz mleko. Do tego w szklance wrzącej wody należy bardzo dokładnie rozmieszać skrobię. Trzeba zadbać o to, aby w środku nie stworzyły się grudki.

Dlatego należy skrobię dodawać małymi porcjami, dbając o dokładnie wymieszanie. Potem zawartość szklanki należy dodać do wcześniejszej masy, dbając o wykonanie jednolitego ciasta na naleśniki. Pozostaje teraz tylko małymi porcjami smażyć na patelni z rozgrzanym olejem.

Po usmażeniu pozostaje tylko wybrać odpowiednie nadzienie do naleśników. Może to być dżem, krem czekoladowy, czy też można zdecydować się na podanie naleśników w sposób wytrawny.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!