Odkryj na Nowo Naturalne Antybiotyki, Silne Środki, Które Ustąpiły Farmaceutycznym Lekom.

Natura jest źródłem potężnych lekarstw, które były stosowane przez naszych przodków, ale obecnie często są zapominane na rzecz wygodniejszych rozwiązań farmaceutycznych, takich jak witaminy, suplementy diety czy syropy. Faktem jest, że naturalne środki mają niezrównaną moc i są pozbawione negatywnych skutków dla zdrowia.

Chrzan – idealny na przeziębienia

Chrzan ma silne działanie antybiotyczne i wzmacniające, skutecznie zwalcza infekcje i jest doskonałym uzupełnieniem leczenia przeziębień i grypy.

Składniki:

  • Sok z 1 cytryny
  • 3 cm imbiru
  • 250 g chrzanu
  • 200 g miodu

Sposób przygotowania:

Obierz i zetrzyj chrzan oraz imbir. Zalej szklanką przegotowanej, ale nie gorącej wody. Mieszaj dokładnie, przykryj i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Po tym czasie odcedź i odciśnij płyn przez gazę, wymieszaj z miodem i odrobiną soku z cytryny.

Thyme spice on a wooden background

TYMIANEK

Tymianek, znany ze swojego cudownego zapachu, ma również silne właściwości antybiotyczne. Starożytni Egipcjanie używali olejku z tymianku do balsamowania mumii, a w krajach arabskich jest on stosowany do przygotowywania wywaru z oliwą z oliwek, używanego do czyszczenia ran.

Jest to jedno z najmocniejszych naturalnych antybiotyków, ze znacznym działaniem dezynfekującym i antyseptycznym. Zniszcza grzyby, bakterie i pasożyty jelitowe, a według niektórych badaczy pomaga w leczeniu Helicobacter pylori.

Jak go stosować

Zalej 2 łyżeczki suszonego tymianku 200 ml wrzącej wody i odstaw na 5 minut. Pij dwa razy dziennie. Możesz również używać naparu do płukania gardła przy zapaleniu górnych dróg oddechowych. Na zanieczyszczoną skórę i rany zapalne stosuj okłady z ekstraktu tymiankowego.

Czosnek – skuteczny przeciw wirusom

Podczas sezonu grypy i innych chorób przeziębieniowych, stosuj czosnek zarówno profilaktycznie, jak i leczniczo. Jest to naturalny antybiotyk i środek przeciwwirusowy, który wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zwalczać wirusy.

Mleko czosnkowe na grypę

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • 10 ząbków czosnku (oczyszczonych i zmiażdżonych)
  • 2 lub 3 łyżeczki brązowego cukru (lub miód)
  • 250 ml wody

Sposób przygotowania:

Wlej wodę i mleko do garnka, dodaj czosnek i gotuj na małym ogniu. Gotuj, aż mieszanina zredukuje się o połowę. Dodaj cukier lub miód. Napój jest gotowy do spożycia po ostudzeniu.

error: Treść zabezpieczona !!