Ten przepis oczyszcza płuca, oskrzela, a także wzmocni odporność. Pomaga również długoterminowym palaczom. Koniecznie go zapisz.
Chcesz oczyścić swoje oskrzela i płuca i wzmocnić odporność? Ten przepis jest dla Ciebie!
Poznaj receptę na naturalny antybiotyk, który skutecznie przeciwdziała grypie i doskonale dba o nerki, drogi moczowe i naczynia krwionośne. Nalewka reguluje ciśnienie krwi, wzmacnia odporność i chroni organizm przed powikłaniami zdrowotnymi. Wystarczy 20 kropli dwa razy dziennie!
Przetestuj przepis i zadbaj o swoje zdrowie!
Głównym składnikiem nalewki jest czosnek niedźwiedzi. Jest on szczególnie ceniony przez szefów kuchni i smakoszy ze względu na fenomenalny smak i aromat!
Ale to nie jedyne zalety tej rośliny. Czosnek niedźwiedzi uważany jest za naturalny antybiotyk. Niszczy bakterie, odtruwa organizm, usuwa toksyny i wpływa ochronnie na cały układ pokarmowy. Czosnek, w przeciwieństwie do typowych antybiotyków, nie zaburza naturalnej flory bakteryjnej. Poznaj jego ogromną moc!
Zalety spożywania czosnku niedźwiedziego
Regularnie spożywany czosnek niedźwiedzi wykazuje pozytywny wpływ na zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Drogocenna roślina nie tylko zwalcza wirusy i bakterie, ale również:
- oczyszcza układ pokarmowy z toksyn i złogów,
- wspomaga pracę tętnić wieńcowych serca,
- zmniejsza szkodliwe działanie nikotyny,
- łagodzi trudności w oddychaniu,
- optymalizuje krążenie krwi,
- wspomaga pracę mózgu,
- wzmacnia pamięć,
- zmniejsza ból i stany zapalne,
- przeciwdziała wrzodom żołądka.
Czosnek niedźwiedzi doskonale sprawdzi się także w przypadku depresji i nerwicy lękowej.
Przepis na fenomenalną nalewkę z czosnku niedźwiedziego
Przygotowanie nalewki Ci kilka chwil, jednak gotowa do spożycia będzie dopiero po 14 dniach. W pierwszej kolejności musisz oczywiście zerwać świeży czosnek niedźwiedzi, opłukać go i wysuszyć. Liście pokrój na mniejsze kawałki i włóż do zamykanego, przezroczystego naczynia (możesz użyć butelki lub słoika).
Gdy naczynie będzie pełne, wystarczy dolać alkoholu (minimum 40%), zamknąć i odstawić na 14 dni w nasłonecznione miejsce. Po zalecanym czasie po prostu odcedź miksturę, przelej ją do mniejszych butelek i przechowuj w lodówce. Nalewka jest zdatna do spożycia nawet przez 1-3 lat, jednak warto przygotowywać ją co roku.