Od lat dzięki niej nie choruje. Herbata imbirowa na odporność – Super przepis

Domowy przepis na leczniczą herbatę Imbirową dzięki której nie zachorowałem od ponad roku.

Na rynku mamy dostęp do niezliczonej liczby herbat, naparów i ziół.  Każdy o innym zastosowaniu i przeznaczeniu. Pośród ich wszystkich wyodrębnia się jeden szczególny, który w wyjątkowy sposób działa na nasze zdrowie i odporność.

Herbata imbirowa znana jest znana od pokoleń. Niezwykłe właściwości imbiru stosowane były od tysiącleci w Azji a z czasem został rozsławiony po całym świecie, Jest używany w różnych obszarach farmakologii oraz medycyny między innymi w dietetyce, profilaktyce przeciw nowotworowi.

Jego specjalne właściwości antyseptyczne leczy stany zapalne, oraz efektywnie wpływa na walkę z pasożytami. Napar dostarcza wiele wartościowych składników odżywczych.

Znajdziemy w niej znaczące ilości witaminy C, magnezu, wapniu i kwasu askorbinowego.  Imbir wspiera również usuwanie toksyn znajdujących się w wątrobie. Regularne spożycie zapobiega przed przeziębieniami, astmą i chorobami serca. Sprawdza się świetnie w wspieraniu diety odchudzającej dzięki czynnikom pobudzającym układ trawienny i metabolizm.

Przepis, który przygotowaliśmy dla Państwa działa w szczególności na grypę i przeziębienia. Przepis sprawdził się już u wielu osób, które potwierdzały lecznicze działanie herbaty zastępując standardowe lekarstwa z aptekarskich półek.

Szczególne właściwości herbaty imbirowej:

  • uwydatnia krążenie krwi
  • usuwa toksyny z wątroby
  • zmniejsza ryzyko udaru
  • niszczy komórki rakowe i wolne rodniki
  • jest źródłem cennych witamin i minerałów

Składniki:

  • szklanka zagotowanej, gorącej wody
  • dwie/ trzy łyżki miodu
  • ćwierć łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • dwie łyżeczki mleka kokosowego
  • ćwierć łyżeczki kurkumy

Przygotowanie:

Imbir i kurkumę zalewamy do kubka zagotowaną wodą. Do naparu dodajemy mleko kokosowe. Czekamy około 10 minut aby składniki dobrze się zajadły Po ostygnięciu herbaty dodajemy miód. Pamiętajmy że miód w zbyt gorącym napoju traci swoje właściwości.

Napar jest gotowy do spożycia. Możemy dodać do niego cytryny dla wzbogacenia smaku. Napar najlepiej pić jeden raz dziennie rano aby dostarczyć witamin i wszystkich leczniczych właściwości na cały dzień.

Jeśli masz bliskich, znajomych zmagających się z częstymi przeziębieniami podziel się z nimi tym artykułem.

error: Treść zabezpieczona !!