Jeszcze nie jadłam tak pysznej pasty jajecznej. Od dziś robię tylko z tego przepisu. Szybko i prosto

Ten szybki i prosty przepis na pastę doskonale sprawdza się zarówno na śniadanie, jak i kolację. Pasta jajeczna świetnie uzupełnia smak kanapek, stanowiąc smaczną oraz sycącą przekąskę. Wypróbuj koniecznie!

Składniki:

  • serek topiony
  • majonez
  • 6 jajek
  • kurkuma
  • sok z cytryny
  • cebulka
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój drobno. Następnie zmiażdż widelcem na gładką maskę lub ewentualnie użyj miksera.

Dodaj do tego pokrojoną w kosteczkę cebulkę, łyżkę majonezu (możesz zastąpić jogurtem), pół łyżeczki soku z cytryny, szczyptę kurkumy oraz pieprz i sól według uznania. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj szczypiorek i gotowe!

Nakładaj na pieczywo. Wierzch do smaku możesz posypać świeżą pietruszką. Przepyszne!

error: Treść zabezpieczona !!