Jeszcze nie jadłam tak pysznej pasty jajecznej. Od dziś robię tylko z tego przepisu. Szybko i prosto
3
Ten szybki i prosty przepis na pastę doskonale sprawdza się zarówno na śniadanie, jak i kolację. Pasta jajeczna świetnie uzupełnia smak kanapek, stanowiąc smaczną oraz sycącą przekąskę. Wypróbuj koniecznie!
Składniki:
serek topiony
majonez
6 jajek
kurkuma
sok z cytryny
cebulka
sól, pieprz
szczypiorek
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój drobno. Następnie zmiażdż widelcem na gładką maskę lub ewentualnie użyj miksera.
Dodaj do tego pokrojoną w kosteczkę cebulkę, łyżkę majonezu (możesz zastąpić jogurtem), pół łyżeczki soku z cytryny, szczyptę kurkumy oraz pieprz i sól według uznania. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj szczypiorek i gotowe!
Nakładaj na pieczywo. Wierzch do smaku możesz posypać świeżą pietruszką. Przepyszne!