Oczywiście, że to możliwe! Burek Cigar to potrawa turecka, idealnie pasująca na każdą imprezę. Nazwa wzięła się od charakterystycznego kształtu przekąski, przypominającej cygara.
Według oryginalnego przepisu wykonuje się ją z użyciem specjalnego, tureckiego ciasta. Poniżej przedstawiamy jak krok po kroku przygotować polską wersję tej smacznej przekąski.
Placki tortilli pociąć na trójkąty. Do sera dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Rozdzielić żółtko od białka.
Żółtko dodać do twarogu i wymieszać. Odrobinę przygotowanego farszy umieścić na szerszej krawędzi trójkąta z tortilli i zwinąć w rulon. Aby skleić rulonik, należy końcówkę zwijanego trójkąta posmarować pozostałym białkiem.
Olej rozgrzać na patelni i ułożyć na nim ruloniki. Smażyć, aż do uzyskania złotego koloru.