Goście będą zachwyceni: Pieczona ryba w papierowych łódeczkach to hit każdej imprezy.

Aby jakieś danie przykuło naszą uwagę, powinno być ono nie tylko smaczne, ale także niezwykłe w swoim wyglądzie. Przeglądając setki przepisów, znalazłam ten, który może zaimponować Twoim gościom i sprawi, że poproszą o przepis, to zawsze najlepszy komplement dla gospodyni. Pieczony filet z ryby to idealna opcja.

W tym przepisie wszystko jest spójne: elegancki wygląd i pyszny smak. Przygotowanie takiej ryby jest dodatkowo bardzo łatwe. Możesz kupić gotowy filet lub sam go przygotować. Idealna będzie biała lub czerwona ryba morska.

Składniki

  • Filet z białej ryby – 500 g
  • Jajko – 2 sztuki
  • Twardy ser – 150 g
  • Pomidorki cherry- 100 g
  • Śmietana – 40 g
  • Zioła – 1 pęczek
  • Cytryna – 1/3 sztuki
  • Sól – do smaku
  • Czarny pieprz (mielony) – do smaku

Przygotowanie

Rybę oczyść z ości jeśli to konieczne i pokrój na duże kwadraty. Skrop sokiem z cytryny, dodaj sól i pieprz, wymieszaj.

jak siekać ryby

Jajka wymieszaj ze śmietaną, dodaj starty ser i posiekane, ulubione zioła. Połącz składniki z rybami. Pokrój pomidory na pół. Weź pergamin i uformuj z niego formy. Wytnij arkusz o wymiarach 23 × 29 cm złóż jak na zdjęciu poniżej i zwiąż końce nićmi po obu stronach.

pleśń ryb

Przenieś przygotowane papierowe foremki na blachę do pieczenia i wypełnij je rybą. Posyp pomidorami. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz rybę przez 20-25 minut.

ryba z warzywami

Serwowanie dania w pergaminie jest bardzo oryginalne i na pewno zaskoczy Twoich gości! Możesz łatwo obliczyć wymaganą liczbę porcji. Oszczędzisz również dużo czasu, który spędziłabyś na zmywaniu naczyń.

error: Treść zabezpieczona !!