Na początku ubij jajka, a następnie powoli dodawaj składniki sypkie: cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę. Wlej ocet winny i wszystko delikatnie razem, wymieszaj. Weź brytfannę o wymiarach 26 lub 28 cm i przełóż do niej ciasto.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni i piecz w niej ciasto przez około 45 minut. Jeżeli używasz funkcji termoobieg ustaw temperaturę na 160 stopni. Gdy biszkopt ostygnie, za pomocą drewnianej łyżki zrób w nim otwory na około połowę wysokości biszkoptu.
Wlej do garnka około pół szklanki wody i gotuj ją na małym ogniu. Do metalowej miseczki włóż margarynę, wodę, cukier oraz kakao. Miskę umieść na garnku i mieszaj składniki, aż do czasu powstania z nich jednolitej masy.
Dodaj wódkę i pozostaw wszystko do ostygnięcia. Gdy krem wystygnie, przelej go na wcześniej przygotowany biszkopt w sposób, aby zakrył równomiernie wszystkie zakamarki.
Fix ubij wraz ze śmietaną, stopniowo dodając do niej cukier. Równomiernie wyłóż śmietanę na całe ciasto. Batony zetrzyj na tarce i posyp nimi warstwę śmietanową.