Przepisy kulinarne Pyszne placuszki, lepsze niż pączki – Nie opadają po smażeniu, można je wcinać nawet na zimno Last updated sie 31, 2022 18 Z pewnością niejednokrotnie stanęłaś przed wyzwaniem zrobienia puszystych placuszków, z których niewiele wychodziło. Okazuje się, że można je zrobić całkiem łatwo, a w dodatku bez użycia jajek. Jeśli więc zabrakło ich w Twojej kuchni, nic straconego! Do zrobienia pysznych placków potrzebne będą poniższe składniki: szklanka kefiru (250ml) – powinien być w temperaturze pokojowej szklanka mąki (200g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej cukier według uznania odrobina soli dla wydobycia smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Kefir pomieszaj z solą i sodą, zamieszaj. Dodaj cukier i stopniowo mąkę – upewnij się, że masa jest gładka. WróćCzytaj dalej