Kolejna bardzo dobra wiadomość: jest banalna w przygotowaniu! W zależności od ilości czasu, jaki masz, możesz wykorzystać zarówno ciasto francuskie ze sklepu, jak i to zrobione własnoręcznie.
Arkusz ciasta francuskiego rozwiń na papierze do pieczenia. Następnie, wykrój z niego kwadraciki, o boku 4 centymetry. Użyj pędzelka, aby nanieść na ciasto mleko. Z pomidorów uzyskaj około pół centymetrowe kółka. Tak przygotowane kawałki ułóż pośrodku każdego kwadracika. Kolejny krok to pieczenie. Trwa ono około 15 – 20 minut w piecu nagrzanym do ok. 180 stopni.
W tym czasie można zająć się bazylią. Trzeba ją opłukać i oddzielić liście od łodyg. Następnie posiekać je drobno i połączyć w misce z równie drobno pokrojonym czosnkiem oraz odrobiną oliwy z oliwek. Po wyjęciu z piekarnika udekoruj swoje przekąski mieszanką czosnku i bazylii. Posyp gruboziarnistą solą morską.