Przekąska z kapusty – moi goście oszaleli z zachwytu. Smakuje nieziemsko. Hit każdej imprezy

Jeśli chcesz zaskoczyć domowników czy też gości smacznym i szybkim w przygotowaniu jedzeniem koniecznie wypróbuj ten przepis!

Potrzebujesz 1 główkę kapusty, 3 jajka, 4 łyżki majonezu i 3 łyżki mąki, 1/2 łyżeczka soli i dodatkowe ulubione przyprawy do smaku.

W dużym garnku zagotuj wodę i posól ją. Kapustę gotuj 3 min. Następnie wyjmij ją i ostudź.

W tym czasie przygotuj ciasto – wymieszaj jajka z majonezem w osobnym naczyniu, a potem do tego dodaj mąkę, sól z przyprawami. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem.

Każdy liść kapusty pokrój na 2-3 kawałki w zależności jak duże chcesz je otrzymać i serwować. Zanurz kawałki kapusty w cieście i podsmażaj na patelni aż się zarumienią.

Jak widać, przekąska jest szybka w przygotowaniu. Zawiera tylko podstawowe składniki, które zapewne każdy na co dzień ma w domu.

Efekt i smak jest zadowalający. Kapusta pod wpływem smażenia jest chrupiąca.

Przekąska świetnie komponuje się np. z sosem serowym. Świetnie sprawdzi się na stole podczas wspólnych spotkań jako dodatek do jedzenia. Przepis można wypróbować, kiedy zjawią się niespodziewani goście w naszych domach!

error: Treść zabezpieczona !!