Pyszność z ukrytym nadzieniem w środku: Pyszne ciasto na bazie kefiru w 10 minut – oto przepis

Kefirowy przysmak to biszkopt z nadzieniem w środku, który można przygotować w zaledwie 10 minut.

Zapewne będzie smakować każdemu! Warto wypróbować ten przepis.

Składniki:

  • 2 jajka,
  • 100 g cukru,
  • 180 ml kefiru,
  • 100 g roztopionego masła,
  • 200 g mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 op. cukru waniliowego,
  • cukier puder na wierzch,
  • ulubiony dżem do smaku.

Sposób przygotowania:

Jajka należy wymieszać trzepaczką z kefirem, cukrem i masłem. Dodać potem przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.

Składniki dokładnie połączyć ze sobą. Połowę ciasta wylać na blaszkę do pieczenia, którą trzeba wyłożyć papierem do pieczenia.

Po powierzchni rozprowadzić dowolny w smaku dżem za pomocą szpikulca. Potem wylać drugą część masy, którą wcześniej zostawiło się.

Wstawić do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Całość piec około 30 minut w temperaturze wynoszącej 180 stopni.

Ciasto po ostudzeniu posypać cukrem pudrem po wierzchu.

error: Treść zabezpieczona !!