Oto mój sekretny przepis, Każdy pyta jak ją zrobiłam. Ta przystawka robi furorę na moim stole.

Przystawka jajeczno-serowa.

Aby przyrządzić przepyszną przystawkę jajeczno-serową należy zadbać o niezbędne nam składniki.

Potrzebujemy:

  • 125g twarogu,
  • 3 świeżych jajek,
  • 250g marynowanych grzybków,
  • jednego ogórka,
  • przynajmniej jednego ząbka czosnku,
  • jedną łyżkę majonezu.

Do tego przyprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.

Przygotowanie:

Jajka należy ugotować na twardo, należy je ostudzić i zetrzeć na tarce razem z serem, do tego dodać czosnek, sól i majonez.

Następnie powinno się pokroić ogórka w grubsze plastry, a następnie wyjąć z pieczarek „nóżki” tak by dno zostało całe.

Weź teraz łyżeczkę masy jajecznej i zwiń w kuleczkę, a potem uformuj z niej podstawę naszego przyszłego grzyba. Przykryj naszą łodygę kapeluszem od pieczarki. Ustaw na talerzu, dodatki możesz dodać takie jak będą pasować według Ciebie – sałata, pomidor, pietruszka.

Całą przystawkę można podać na dużym nakryciu tak by nasi goście mogli wziąć sobie tyle smacznego jedzenia ile potrzebują. Tak oto powstaje nasza smakowita przystawka, którą można zrobić w mniej niż pół godziny.

error: Treść zabezpieczona !!