Podgrzej mleko na wolnym ogniu, dodając do niego jajka oraz oraz przyprawiając szczyptą soli. Do przygotowanej mieszanki dodaj mąkę jednocześnie mieszając, a następnie odstaw całość na kilka minut.
Przygotowaną szynkę pokrój w kostkę, oraz przygotuj patelnię, na której rozgrzej olej roślinny. Na patelnię powoli wlej przygotowaną masę, smaż na obu stronach do upieczenia.
Na omlet wysyp pokrojoną szynkę oraz starty ser, złóż go na pół oraz smaż do momentu, aż omlet nabierze złotego koloru. Dla osób szukających nowych przygód smakowych, proponujemy także omlet z ziemniakami.
Przygotowane ziemniaki obierz, umyj a następnie pokrój je w cienkie plasterki. Osusz ziemniaki – najlepiej ręcznikiem papierowym.
Cebulę dokładnie obierz ze skórki i pokrój ją według własnych preferencji. Przygotuj patelnię – rozgrzej na niej oliwę, a następnie wsyp na nią przygotowane ziemniaki i cebulę.
Całość smaż do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. W osobnym naczyniu rozbij i wymieszaj jajka. Wlej jajka na patelnię z warzywami i smaż dokładnie, aż do ścięcia się jajek z obu stron.