Na początku należy przygotować i ustawić mikser na najniższych obrotach oraz zmiksować składniki takie jak żółtka, ser, proszek budyniowy, mleko skondensowane, sok i starta skórka z cytryny. Miksować niecałe 15 minut. Następnie ubijamy białka z odrobiną soli.
Wyłączamy nastawiony wcześniej mikser i z wyczuciem mieszamy pianę z wykorzystaniem łyżki. Teraz przygotowujemy tortownicę, do której przelewamy białka oraz przygotowaną masę z pkt. 1. Kolejni ustawiamy piekarnik na 180 stopni i wkładamy ciasto, które powinno się piec około 30 min. Następnie po 30 minutach zmniejszmy temperatur piekarnika nawet do 150 stopni.
Do tego przykrywamy sernik papierem do pieczenia i nastawiamy ponownie piekarnik na mniej więcej 40 minut. Po upływie 40 minut uchylamy drzwiczki piekarnika, zostawiając tam sernik, aby mógł ostygnąć.