Sałatka z kapusty jest idealna na kolację i jako dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzi się także jako przekąska na imprezę. Dodatkowo jest pyszna, pożywna, zdrowa i niskokaloryczna! Czego chcieć więcej? Dzisiaj przedstawię Ci dwa przepisy na taką sałatkę.
Kapustę kroimy na cienkie plasterki, ogórka w krótkie paski. Kolendrę i koperek posiekaj i dodaj do miski z kapustą i ogórkiem. W ugotowanych jajkach oddzielamy białka od żółtek, białka kroimy na małe kawałki i wrzucamy do warzyw, a żółtka rozgniatamy widelcem w małej misce.
Do żółtek dodajemy pieprz, sól, musztard, śmietanę i oliwę. Całość wymieszaj i dodaj do warzyw! Uwaga, niektórzy mają gen, który sprawia, że kolendra smakuje im jak mydło… Sprawdź wcześniej, czy możesz ją jeść.
Kapustę kroimy w cienkie plasterki, ogórka i jabłko w krótkie paski. Jabłko kropimy sokiem z cytryny. Do miski wrzucamy warzywa, posiekany koperek, kukurydzę i mieszamy. Do całości dodajemy jogurt i przyprawy. Mieszamy i podajemy!