Uwielbiam w niej to, że za każdym razem mogę cieszyć się jej smakiem na nowo, dzięki temu, że z łatwością można eksperymentować z nadzieniem i wybierać swoje ulubione dodatki. Sprawdź, przekonasz się sama!
Podsmaż pokrojoną cebulę. Następnie dodaj na patelnię mielone mięso. Kolejno dodaj sól i pieprz do smaku. Proponuje dodać ulubione zioła i trochę mleka, aby ułatwić sobie późniejsze zawijanie. Możesz również zrobić przekąskę bez mięsa. Na przykład z twarogiem i warzywami lub z serem, pomidorami i kiełbasą.
Pokrój tortille w długie, szerokie paski, a następnie zawiń w trójkąty jak na zdjęciu. Najważniejsze, żeby nie wkładać zbyt dużo nadzienie, aby łatwo było je złożyć.
Zanurz każdą przekąskę w ubitym jajku i smaż na rozgrzanym oleju (na małym ogniu). Możesz podawać je też jako dodatek do barszczu lub rosołu lub po prostu zjeść z kwaśną śmietaną i ziołami.