Szukałam w internecie przepisu na idealne naleśniki, bo ich standardowa wersja już mi się znudziła. Natrafiłam na ten przepis i nie do końca byłam do nich przekonana, ale postanowiłam dać im szansę. Jak dobrze, że się zdecydowałam. Nie spodziewałam się takiego smacznego efektu. Naleśniki zniknęły w parę chwil, wszyscy domownicy je uwielbiają, nawet dzieci. Smaczne, proste w przygotowaniu, naturalne-te słowa idealnie do nich pasują.
Twaróg rozgnieć w misce, dodaj zmielone lub całe płatki owsiane i wymieszaj całość z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na patelni z powłoką teflonową możesz rozgrzać niewielką ilość oleju, następnie smaż naleśniki z obu stron, aż się zarumienią.
Jeżeli masz specjalną patelnię do smażenia pancakes, sprawdzi się idealnie. W innym przypadku rozlej trochę ciasto na patelni, ponieważ jest grubsze, niż w standardowej wersji naleśników.
Gotowe naleśniki lubię podawać posypane wiórkami kokosowymi, ale możesz oprószyć je również cukrem pudrem. Nadają się idealnie do podawania wraz z owocami lub jogurtem. W wersji dla dzieci możesz dodać odrobinę miodu lub syropu klonowego, a podbijesz tym ich serca.