Jego wyjątkowy smak z pewnością przypadnie Ci do gustu. Przepis warty zapamiętania, z pewnością wrócisz do niego nie raz!
wymocz przez kilka sekund ciasteczka w mleku. Następnie wyłóż je w przygotowanej uprzednio blasze (najlepiej o wymiarach 20×30 cm). Wymieszaj twaróg z cukrem.
Ubij śmietanę z puddingiem i mlekiem, aż utworzy się gładka masa. Zmniejsz obroty miksera i dodaj twaróg, a następnie miksuj aż do uzyskania jednorodnej konsystencji i dokładnego wymieszania składników.
Przygotuj polewę ze startej czekolady i gorącej śmietany. Aby nie była zbita, roztrzep dokładnie trzepaczką. Polej górną warstwę herbatników polewą czekoladową, a następnie umieść deser w lodówce na kilka godzin. Możesz pominąć etap polewy, deser i tak będzie pyszny.