Wszyscy goście robili zdjęcia mojej roladzie wielkanocnej: A smakowała nawet lepiej niż wyglądała.

Przygotuj w domu pyszną soczystą faszerowaną roladę mięsną, której nie można się oprzeć. Samo przygotowanie wcale nie jest trudne i każdy sobie z tym poradzi.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 5 g soli
  • 5 g mielonego czarnego pieprzu
  • 30 g bułki tartej
  • 5 g słodkiej papryki

Nadzienie:

  • 5 gotowanych jajek
  • 50 g serka śmietankowego
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 5 g mielonego czarnego pieprzu
  • 5 g soli
  • 20 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Połóż folię na stole. Natrzyj go oliwą z oliwek.

Do miski z mięsem mielonym dodać jajka. Posyp czarnym pieprzem i solą.

Dodaj bułkę tartą i mielony pieprz. Dokładnie wymieszaj ręką.

Masę mięsną przełożyć do folii. Za pomocą wałka do ciasta zwiń go w kwadratowy kształt.

Rozłóż ser śmietankowy po jednej stronie mieszanki. Obierz marchewki.

Obierz i posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewkę i dodaj ją na patelnię razem z cebulą.

Warzywa mieszamy i smażymy na złoty kolor. Następnie rozprowadź mieszaninę na kremowym serku.

Następnie układamy ugotowane jajka obok siebie. Solimy i posypujemy czarnym pieprzem.

Zroluj mieszankę mięsną. Wstawić do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu podawaj z ulubionym sosem.

Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!