Łatwa w przygotowaniu i mięciutka. Taka jest właśnie świąteczna rolada, której przepis tu przedstawiam. Można ją przygotowywać na różne sposoby.

Jeżeli chcesz przygotować roladę mięsną, dodaj do rogali szynkę bądź wędzone mięso. Potem przychodzi pora na wzbogacenie masy dodatkiem jajek i cebuli. Następnie, całość należy dokładnie zmiksować i przełożyć do worków.

Przygotowane w ten sposób rolady umieść w naczyniu do pieczenia z wodą, a następnie gotuj na kuchence z obydwu stron przez kwadrans. Rolada świetnie smakuje zarówno solo, jak i z różnego rodzaju dodatkami.

Czasami warto przyrządzać ją z dodatkiem mięsa, a czasami dobrze byłoby pokusić się o przygotowanie jej w wersji wegetariańskiej. Dobra wiadomość jest taka, że obie wersje rolady smakują wyśmienicie.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!