Pyszna rolada z mięsa mielonego: Tak przygotowała ją moja babcia. Wszyscy są zachwyceni jej smakiem.

Jest to kapitalny przepis na roladę, która może być podawana zarówno na ciepło jak i na zimno.

Przygotować może ją niemal każdy, a jej smak jest wspaniały. Można ją również przygotować w wolnej chwili, a następnie włożyć do zamrażalnika. Dzięki temu, gdy będziemy potrzebować szybkiego obiadu będzie wystarczyło ją wyjąć i wsadzić do piekarnika.

Składniki:

  • 100 ml mleka
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 kg mielonej wieprzowiny
  • przyprawy takie jak; słodka papryka oraz zioła prowansalskie, oraz 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • Kwaśna śmietana

Nadzienie:

  • Sos, najlepiej musztarda albo ketchup
  • Tarty żółty ser

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!