
Ogórki powinny zostać podzielone na kawałki.

Cebula powinna zostać przekrojona na półpierścienie.

Papryka słodka powinna zostać pokrojona na paski, natomiast ostra na małe kawałeczki.

Zastosuj papryki o różnej barwie, aby sałatka była atrakcyjna wizualnie. Marchewkę zetrzyj na grubych oczkach tarki lub pokrój w paski.

Pomidory powinny być pokrojone na plasterki. Wszystkie przygotowane warzywa wymieszaj w dużej misie, dodaj posiekany czosnek, zioła, sól, cukier oraz olej roślinny.

Po wymieszaniu wszystkiego, daj sałatce odpocząć na godzinę, mieszając od czasu do czasu.

Następnie, przenieś warzywa do czystych słoików i zalej je marynatą z octem.

Zamknij słoiki i umieść je w garnku z ciepłą wodą, który na dnie ma bawełniany ręcznik. Słoiki sterylizuj przez 25 minut od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć. Po tym czasie obróć słoiki do góry dnem i zawij je w ciepły koc do ostygnięcia. Przechowuj sałatkę w piwnicy lub spiżarni.