Najpyszniejsza sałatka jaką dotychczas jadłam – kilka minut i gotowa. Mogę ją jeść w każdy weekend

Ta smaczna sałatka to danie restauracyjne, które znajdzie swoje miejsce na każdym stole.

Wszyscy uwielbiają ją jeść i nigdy nie narzekają potem na puste brzuchy.

Do przygotowania sałatki potrzebne są:

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag sera
  • 3 średniej wielkości ogórki
  • 20 dag marchwi koreańskiej
  • ulubione zioła (doskonale pasuje koperek)
  • majonez lub w wersji fit — jogurt naturalny

Przygotowanie

Kurczaka trzeba ugotować w słonej wodzie, a następnie pokroić w paski. Ser należy zetrzeć na tarce, a ogórki pokroić w półplasterki. Marchew po koreańsku może zostać przygotowana w domu, niepotrzebnie trzeba ją kupować w sklepie.

Przygotowane filety, ogórki, marchew i ser trzeba wymieszać dokładnie w dużej misce. Do tego wyciska się czosnek przez praskę, dodaje zioła i majonez lub jogurt. Sól i pieprz użyć według uznania.

To już, teraz wystarczy ją tylko podać na stół i poczekać aż cała zniknie 🙂

error: Treść zabezpieczona !!