
Nikt nie zgadł, że mięso jest naprawdę pieczone w piekarniku, doskonały przepis. Za fantastyczny smak odpowiada marynata musztardowa ze śmietaną.

Marynata:
Panierka:

Mięso umyć, osuszyć. Pokrój je na cienkie kawałki. Dopraw solą i pieprzem.

Wszystkie składniki na marynatę wymieszać. Można dodać mniej lub więcej musztardy do smaku, my lubimy więcej. Taką marynatą pokryj kawałki kurczaka.

Pozostaw do marynowania na co najmniej godzinę, a najlepiej na całą noc. Do panierowania wymieszaj bułkę tartą z serem w osobnej misce.

Tak przygotowaną mieszanką przykryj każdy kawałek mięsa. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Połóż cienki plasterek masła na każdym kawałku i w temperaturze 180 stopni. Piec około 40-45 minut – w połowie pieczenia ostrożnie przewrócić. Podawaj z wybranym dodatkiem.
