Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu i to zrobimy je w 15 minut. Ciasto ma niezapomniany smak karmelu, a zapach przy jego pieczeniu czuć już od samego progu mieszkania.
Przygotowanie ciasta powinniśmy zacząć od oczyszczenia jabłek i pokrojenia ich w cienkie plasterki. Następnie na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, na którym musimy rozpuścić cukier. Kolejnym krokiem jest ułożenie plasterków jabłka na patelni, wymieszanie i smażenie przez 10 minut.
W międzyczasie powinniśmy przygotować ciasto. Należy w misce ubić jajka z cukrem, a następnie delikatnie wymieszać masę z olejem. Kolejnym krokiem jest przesianie mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszanie wszystkiego na jednolitą masę.
Gdy nasza masa jest gotowa do jabłek dodajemy cynamon i ponownie mieszamy. Następnie na gotowe jabłka wylewamy masę, przykrywamy pokrywką i pieczemy. Pieczemy do suchego patyczka. Następnie za pomocą talerza odwracamy ciasto i pieczemy przez kolejne 5 minut.