Nie musisz posiadać w kuchni piekarnika, aby upiec smakowity, chrupiący chleb domowy. Potrzebna jest jedynie patelnia i kilka podstawowych składników. Ten przepis sprawi, że zapomnisz o kupowaniu chleba w sklepie!

Rozpocznij od połączenia mąki z solą w misce.

W zależności od rodzaju drożdży: do mąki dodaj suche drożdże, a świeże najpierw rozpuść w ciepłej wodzie, a potem dodaj do mąki.

Używając drewnianej łyżki, wymieszaj składniki dokładnie, a potem zacznij zagniatać ciasto ręcznie, aż będzie gładkie i jednolite.

Podziel ciasto na dwie części, umieść je w osobnych miskach i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut, aby wyrosły.

Patelnię lekko posmaruj olejem. Na patelnię wyłóż jedną część ciasta i smaż pod przykryciem na średnim ogniu przez 12-15 minut.

Po tym czasie obróć chleb na drugą stronę i kontynuuj smażenie pod przykryciem.

Powtórz ten proces z drugą połową ciasta.
