
Zdecydowanie lepiej smakują w domu. Możesz również użyć cukru lub syropu z agawy jako słodzika lub możesz go całkowicie pominąć. Banany i jogurt są wystarczająco słodkie. Przepis można łatwo przygotować. Przygotowanie tego przepisu zajmie tylko 10 minut i wystarczy zamrozić.

Opcjonalnie:

Obierz banany i pokrój je w krążki. Wkładamy je do miksera. Dodaj jogurt bananowy.

Dodajemy również cukier puder. Mieszamy. W osobnej misce ubić śmietanę na sztywną pianę.

Dodaj zmiksowaną mieszankę bananów. Dobrze wymieszaj. Przenieś do worka do szprycowania.

Umieść patyczki w foremce do lodów. Wlej śmietankę do foremek. Wstrząśnij foremkami, aby równomiernie rozprowadzić krem. Wkładamy do zamrażarki.

Następnie wyjmujemy lody z formy. Przygotujemy lukier. Zanurz każdy kawałek w polewie.
