Twarogowa pyszność z czekoladą w 5 minut – Nie jadłaś jeszcze tak dobrego, przepis wart zapisania.
Masz ochotę na deser, ale brak Ci pomysłu na słodką przekąskę? Koniecznie sprawdź poniższy przepis!
Składniki:
- czekolada mleczna – 160 g
- olej roślinny – 30 g
- twaróg – 400 g
- miękkie masło – 40 g
- cukier puder – 50 g
- cukier waniliowy
Sposób wykonania:
Połam czekoladę na niewielkich rozmiarów kawałki, a następnie rozpuść ją w mikrofali.
Do płynnej czekolady dodaj olej i całość wymieszaj.
Dno poszczególnych otworów silikonowej formy na babeczki wysmaruj czekoladą za pomocą pędzelka. Włóż do zamrażarki na 10 minut.
Po tym czasie nałóż drugą warstwę czekolady i ponownie wstaw foremkę do zamrażarki.
Twaróg wymieszaj z masłem i cukrem, po czym wyłóż na warstwę zamrożonej czekolady.
Na wierzchu również rozprowadź masę czekoladową.