Gotowy wyrób, to doskonały dodatek do filiżanki herbaty lub pachnącej kawy w miłym towarzystwie rodziny czy przyjaciół.
Produkty do dekoracji:
Oba wafle posmaruj dżemem i na jednym z nich ułóż herbatniki. Do garnka wlej 100 ml wody, następnie wsyp do niego 100 g cukru. Zagotuj wodę z cukrem i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Dodaj do tego czekoladę, kakao i masło. Mieszaj składniki w garnku, aż wszystkie się połączą. Następnie wrzuć zmielone orzechy i rozdrobnione herbatniki.
Na herbatnikach ułożonych wcześniej na waflu, rozprowadź przygotowaną w garnku masę. Na niej ułóż następną warstwę herbatników.
Na to połóż wafla, posmarowanego dżemem, który utworzy ostatnią warstwę pysznego deseru. Aby wyrób stał się bardziej spójny, postaw na nim tacę z dwoma kartonami mleka i włóż do lodówki na 2-3 godziny.
Włóż do rondelka połamaną białą czekoladę, dodaj śmietany i mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Tak przyrządzoną masą posmaruj wierzch wafla.
Rozpuść też gorzką czekoladę, dodaj bitej śmietany i udekoruj tym deser. I to wszystko.