Dzisiejszy przepis to niesamowita sałatka – pełna smaku i barw, soczysta i aromatyczna, a to tego rewelacyjnie sprawdza się zarówno podczas rodzinnej kolacji, jak i większych uroczystości.
Jaja należy ugotować na twardo. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Przełożyć do miski. Następnie obrać pieczarki, także pokroić w kostkę i podsmażyć.
Oba składniki połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić, by wystygły. Na tarce z małymi oczkami należy zetrzeć ser żółty. Jaja pokroić w kosteczkę. Wędzonego kurczaka najlepiej pokroić w paseczki.
Kolejną warstwę tworzy połowa pokrojonych jaj, którą także należy posmarować majonezem, a następnie przykryć pieczarkami z cebulką. Ponownie kolej na pozostałe jaja i warstwę majonezu. Całość należy przykryć pomidorami pokrojonymi w plasterki.