Na początku pokrój cebulę na małą kostkę i podsmaż ją na patelni z olejem. Kolejno dodaj na nią pokrojonego kurczaka w plasterkach. Kiedy mięso zrobi się całkowicie białe, wtedy możesz dodać ulubionych przypraw.
Smaż tak długo, aż filety będą gotowe. W międzyczasie przygotuj grzyby. Dokładnie je umyj i pokrój na małe 3-4 części. Następnie ściągnij mięso z ognia i pozostaw do wystygnięcia, natomiast na tej samej patelni podsmaż grzyby. Wlej do nich odrobinę oleju, tak aby nie przywarły do dna.
Połóż je na mięso i dokładnie posól. Całość przykryj folią i piecz w 180 stopniach przez 20 minut. W tym czasie zetrzyj ser na dużych oczkach i kiedy minie wyznaczony czas pieczenia posyp nim ciasto. Następnie włóż je ponownie do piekarnika na kolejne 10-15 minut.