Piersi z kurczaka pokój na cieńsze kawałki, rozbij tłuczkiem, dopraw solą, pieprzem, papryką i ziołami z obu stron.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Obierz marchewkę i zetrzyj na grubej tarce. Pieczarki umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę podsmaż na oleju, dodaj marchewki i duś razem z grzybami.
Ziemniaki umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Do tej samej miski wlej łyżkę koncentratu pomidorowego lub przecieru, wymieszaj z 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, wodą, solą, przyprawami i ziołami, wymieszaj.
Rozłóż ziemniaki na wysmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia i piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 ° C. Zetrzyj ser na tarce i podziel na 2 części.
Dodaj połowę sera do smażonych warzyw wraz ze śmietaną, posól i dodaj 1 ząbek posiekanego czosnku. Mieszankę tę ułóż na kawałkach kurczaka i zwiń w roladki.