Na początku należy ubić jajka z cukrem, najlepiej wykonać to za pomocą trzepaczki. Kolejno dodajemy: dżem, kefir (lub jogurt), sodę oraz mąkę. Ciasto mieszaj do momentu, aż uzyska lejącą się konsystencję.
Blachę do pieczenia najlepiej posmarować małym kawałkiem margaryny lub masła, a następnie przelać do niej wcześniej wymieszane ciasto. Możesz upiec dwa ciasta, lub jedno w blaszce z wysokimi bokami.
Piecz w piekarniku o temperaturze stu osiemdziesięciu stopni Celsjusza, przez dwadzieścia pięć minut. Po wyjęciu z piekarnika, ciasta należy odstawić do ostygnięcia.
Po powrocie do naszych ostudzonych ciast, należy pokroić je na dwie części. Ostatecznie powinieneś uzyskać cztery równe placki.
Ostatnim etapem przygotowania, jest przygotowanie nadzienia. Cukier zalej w misce śmietaną. Składniki należy wymieszać do całkowitego rozpuszczania cukru, najwygodniej będzie użyć do tego miksera.