Niezwykle smaczne zrazy ukraińskie. Idealne na niedzielny obiad. Przepis.

Niezwykle smaczne zrazy ukraińskie. Idealne na niedzielny obiad.

Jeśli spróbujecie zrazów ukraińskich, to staną sią stałym punktem w Waszym menu!!! To wytworne eleganckie danie to w rzeczywistości kotlety z cebulą w sosie. Pasują do kaszy, ziemniaków, ryżu czy klusków śląskich. Nie ma co czekać! Łatwo je zrobić, a efekt będzie murowany! Do gotowania!

Dzięki zwyczajnym składnikom stworzysz kulinarne arcydzieło! 

Składniki:

  • cebula – 250 g;
  • mięso – 400 g;
  • mąka – 15o g;
  • kwaśna śmietana 18-20 % – 300 g;
  • olej roślinny – 4 łyżki;
  • cukier – 1 łyżka;
  • sól – 1 łyżeczka;
  • ocet – 2 łyżki;
  • pieprz ziarnisty – 2 łyżeczki;
  • mielona papryka – 1 łyżeczka;
  • koperek – 1 pęczek.

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!