Przygotuj mięso, dokładnie umyj i ugotuj z dodatkiem selera, soli i ziela angielskiego. Gotuj tak długo, aż kurczak będzie mięciutki i gotowy do spożycia. Nie zapomnij usunąć powstałej pianki.
Marchewkę pokrój na paski, a cebulę na kostkę. Natomiast z papryki usuń nasiona. Pamiętaj, aby dokładnie umyć warzywa. Następnie podsmaż je na patelni. Rób to tak długo, aż wszystkie będą delikatne. W międzyczasie wyciągnij mięso i dokładnie usuń z niego wszystkie kości.
Kolejno umyj i obierz ziemniaki, które należy ugotować w garnku. Kiedy woda zacznie wrzeć dodaj makaron. Teraz dodaj do garnka mięso i gotuj tak długo, aż makaron będzie miękki.
Następnie połącz w misce śmietanę, mąkę i żółtko, mieszaj tak długo, aż powstanie jednolita masa. Kiedy to się stanie dodaj bulionu z gotowanego kurczaka i ponownie zamieszaj.