Tak dobrej z pewnością jeszcze nie jadłaś – Jak szybko upiec oryginalną włoską babkę.

Włoska babka to ciasto, które każdy powinien spróbować. Proste w przygotowaniu, idealne do filiżanki ulubionej kawy lub herbaty.

Oryginalna receptura na Panettone może się nieco różnić w zależności od dostępnych produktów i użytych dodatków. Włoską babkę możemy zjeść z dodatkiem czekolady, orzechów lub egzotycznych owoców. W każdym wypadku smakuje równie dobrze. Koniecznie spróbujcie.

Składniki:

  • 850 g mąki pszennej
  • 25 g świeżych drożdży
  • 50 g cukru do ciasta + 1 dodatkowa łyżka
  • 180 g masła
  • 2 jajka
  • 4 żółtka
  • 150 g rodzynek
  • 100 g kandyzowanych owoców
  • 100 g orzechów
  • 1,5 łyżeczki soli
  • skórka z 1 średniej cytryny
  • 0,5 szklanki wody

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!