Wszyscy zachwyceni smakiem: Oto przepis na najlepszy deser, jaki próbowałam. Robię prawie co tydzień.

Żelatynę mieszamy z wodą, pozwalamy jej spęcznieć. Do miski wlewamy śmietanę, dosypujemy cukier waniliowy i ubijamy na gęstą pianę, po czym wstawiamy do lodówki.

W garnuszku podgrzewamy mleko (nie można go zagotować!), po czy polewamy nim przygotowaną wcześniej w misce, pokruszoną białą czekoladę. Po odczekaniu minuty mieszamy całość do uzyskania jednolite konsystencji.

Następnie dodajemy miód, po czym znów mieszamy. Podgrzewamy żelatynę, aż stanie się płynna i jednorodna, po czym wlewamy ją do masy z czekoladą, mieszamy całość i zostawiamy do wystygnięcia.

Następnie dodajemy masę do ubitej wcześniej śmietany i mieszamy do gładkości. Tak przygotowaną śmietanę rozprowadzamy równomiernie na biszkopcie, po czym przykrywamy go drugim biszkoptem.

Na koniec przygotowujemy polewę.

Śmietanę podgrzewamy, dodajemy do niej pokruszoną czekoladę. Po minucie mieszamy trzepaczkę do momentu, gdy polewa będzie gładka. Polewamy ja równomiernie ciasto, po czym całość wstawiamy na co najmniej 6 godzin do lodówki.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!