Filet z kurczaka pod warzywami – Prawdziwe odkrycie kulinarne.

Zawsze mam kurczaka w lodówce.

Z tego niedrogiego i zdrowego produktu można przygotować na obiad tak wiele pysznych i ciekawych dań. Ponadto białe mięso jest łatwiejsze do strawienia i ogólnie uważane za zdrowsze.

Jedną z moich ulubionych opcji obiadowych jest filet z kurczaka pod płaszczem warzywnym. Tutaj masz cebulę i marchewkę, ogórki kiszone i serowy kapelusz, który nigdy nie jest zbyteczny. Jako dodatek podaję tłuczone ziemniaki lub gotowany ryż.

Składniki:

  • 3 szt fileta z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki kwaśnej śmietany
  • 150 g twardego żółtego sera
  • koperek, olej słonecznikowy, sól, pieprz czarny mielony do smaku
  • czosnek w proszku do smaku
  • 1 cebula

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!