Gniazda mięsne „Kilimanjaro” – Znikają ze stołu w kilka chwil – wyjątkowo smaczny obiad, moja rodzina zachwycona

Cebulę obrać, a następnie zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, a czosnek zetrzeć drobniutko. Warzywa należy połączyć wraz z mielonym mięsem, a później dodać do nich jeszcze jajko, olej słonecznikowy, mąkę, paprykę i tymianek oraz posiekaną drobno pietruszkę i 1 łyżeczkę soli wraz z pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą.

Ręce posmarować olejem roślinnym i kawałkami odrywać masę mięsną. Każdy z nich zwinąć w kulkę i układać kolejno na blaszce do pieczenia. Na środku zrobić palcem rowek, aby powstało tzw. „gniazdo”. Wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika. Piec 20 min w 180 stopniach.

error: Treść zabezpieczona !!