Gniazda mięsne „Kilimanjaro” – Znikają ze stołu w kilka chwil – wyjątkowo smaczny obiad, moja rodzina zachwycona

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Potem dodać do nich masło, 1 łyżeczkę soli, mleko i gałkę muszkatołową. Całość ugnieść na gładkie puree. Następnie wymieszać z twarogiem. Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą i 1/2 łyżeczką soli.

Tym sosem polać gniazda mięsne, aby przykryć spód formy. Mięso wypełniać ziemniaczanym nadzieniem, np. za pomocą szprycy cukierniczej. Wierzch dania posypać startym serem cheddar. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 25 minut w 200 stopniach. Na koniec, gotowe danie można posypać koperkiem.

Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!